%0 Journal Article %T عامل‌های موثر بر توسعه‌ی مهارت‌های کارآفرینی دانشجویان آموزشکده‌های کشاورزی ایران %J پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی %I موسسه آموزش و ترویج کشاورزی %Z 2717-1205 %A احمد پور, امیر %A قاسمی, حیدر %A علیخانی دادوکلایی, مهدی %D 2015 %\ 05/22/2015 %V 7 %N 32 %P 26-40 %! عامل‌های موثر بر توسعه‌ی مهارت‌های کارآفرینی دانشجویان آموزشکده‌های کشاورزی ایران %K مهارت‌ کارآفرینی %K روحیه کارآفرینی %K دانشجویان کشاورزی %K آموزشکده‌ کشاورزی %R 10.22092/jaear.2015.102955 %X کارآفرینی، یکی از ارکان اصلی توسعة پایدار می باشد. در همین زمینه، این تحقیقبهمنظورمدل­یابیمعادله ساختاریعامل‌های موثر بر توسعه مهارت های کارآفرینی دانشجویان آموزشکده های کشاورزی ایرانانجامگرفتهاست. تحقیقاز نوع علّی-ارتباطی است. جامعه­ی آماری 9907 تن دانشجویان آموزشکده های کشاورزی بود. با استفاده از فرمول کوکران 288 نفر به عنوان نمونه­ی آماری انتخاب شدند و نمونه­گیری طبقه ای با انتساب متناسب انجام شد. ابزارتحقیقپرسشنامه­ایمحققساختهبودکهروایی محتواییآنبر پایهنظرسنجی ازمتخصصانترویجوآموزشکشاورزیتأییدوپایاییآنبااستفادهازفرمول تتای ترتیبی 94/0 = θمحاسبه شد. بهمنظورتجزیهوتحلیلداده­هادردوبخشآمارتوصیفیواستنباطیازنرم­افزارهای SPSSWin21 وLISREL (8/5)  استفاده شد. تجزیه تحلیل داده­های تحقیق مبین آن بود که حدود 37 درصد از پاسخگویانمیزان مهارت کارآفرینی را در سطح متوسط و 7/29 درصد در سطح بالا ارزیابی کردند. نتایج مدل­یابی معادله ساختاری نشان داد که مهم‌ترین عامل مؤثر بر توسعه­ی مهارت های کارآفرینی دانشجویان آموزشکده های کشاورزی ایران، عامل روحیه کارآفرینی است که ضریب مسیر آن 56/0=p محاسبه شد. عامل شخصی به میزان 42/0=p و عامل محیطی به میزان 19/0=p در توسعه مهارت های کارآفرینی تأثیر دارند. عامل آموزشی نیز به میزان 42/0=p در توسعه مهارت های کارآفرینی تأثیر دارد. هم چنین عامل آموزشی بر عامل محیطی، با ضریب مسیر 07/1=p تأثیر دارد. در ساختار متغیر پنهان مهارت های کارآفرینی، بیشترین تاثیر را برنامه ریزی و تعیین هدف‌ها داشته است. %U https://itvhe.areeo.ac.ir/article_102955_19c69213b0545e46e417dc6bbc73580c.pdf