هدف این تحقیق بررسی بازدارندههای تأثیرگذار بر سطح مهارتهای کارآفرینانه دانشجویان بود. جامعه آماری آن 1188 تن دانشجویان تحصیلات تکمیلی گرایشهای کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بود که بر پایه جدول کرجسی- مورگان، 291 تن از آنان با روش نمونهگیری طبقهای با انتساب متناسب گزینش شدند. برای گردآوری دادهها از پرسشنامه محققساخته استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه با نظرسنجی از متخصصان مورد تأیید قرار گرفت و روایی سازه و پایایی ترکیبی ابزار تحقیق نیز با برآورد مدل اندازهگیری و پس از اعمال اصلاحهای ضروری به دست آمد. دادههای گردآوری شده با استفاده از مدلسازی معادلههای ساختاری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق گویای آن بودند که پنج عامل: نبود محتوای آموزشی کارآفرینانه، ضعف اطلاعاتی- ارتباطی، ضعف مهارتهای نوآورانه و عملی، مسایل انگیزشی و ضعف برنامهریزی، دارای تأثیر منفی و معنیداری بر سطح مهارتهای کارآفرینانه دانشجویان بوده و 72 درصد از واریانس آن را تبیین کردند. همچنین، بر پایه شاخصهای برازش، ساختار مدل پژوهش تأیید شد و چارچوب نظری تحقیق با واقعیت همخوانی داشت.