TY - JOUR ID - 106341 TI - عامل های آموزشی مرتبط با ارتقای ظرفیت کارآفرینی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان JO - پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی JA - JAEAR LA - fa SN - 2717-1205 AU - هوشمندان مقدم فرد, زهرا AU - شمس, علی AD - دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه زنجان AD - دانشگاه زنجان/ هیات علمی Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 7 IS - 35 SP - 3 EP - 15 KW - آموزش کشاورزی KW - ظرفیت کارآفرینی KW - دانشجویان کارشناسی ارشد کشاورزی DO - 10.22092/jaear.2016.106341 N2 - با توجه به نرخ بالای بی‏کاری دانش‏آموختگان کشاورزی، ارتقای ظرفیت کارآفرینی دانشجویان نقش مهمی در حل این چالش اجتماعی و توسعه‏ی اقتصادی جامعه خواهد داشت. این تحقیق علی- ارتباطی با هدف بررسی ظرفیت کارآفرینی دانشجویان کارشناسی ارشد و عامل‌های آموزشی مرتبط با آن انجام شد. جامعه‏ی آماری تحقیق همه‌ی دانشجویان کارشناسی ارشد (482 دانشجو) شاغل به تحصیل در دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال 1394 بودند که برپایه جدول کرجسی و مورگان 200 نفر از آنان به عنوان نمونه و با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای با انتساب متناسب گزینش شدند. روایی ابزار تحقیق با نظرخواهی از متخصصان مورد تایید و پایایی آن نیز با انجام بررسی مقدماتی و محاسبه ضریب پایایی ترکیبی (0/85 CR=) برای شاخص‌ ظرفیت کارآفرینانه تایید شد. داده‌ها نیز با نرم‌افزار SPSS21 پردازش شدند. نتایج نشان داد که ظرفیت کارآفرینی بیشتر دانشجویان (76/5 درصد) در حد متوسط است. تحلیل همبستگی نشان داد بین معدل کارشناسی، معدل کارشناسی ارشد و میزان علاقه به رشته تحصیلی با ظرفیت کارآفرینی دانشجویان همبستگی مثبت و معنی‌داری وجود دارد. هم‏چنین از نظر ظرفیت کارآفرینی بین دانشجویان دختر و پسر، دانشجویان شاغل و غیر شاغل تفاوت معنی‌داری مشاهده شد. تحلیل رگرسیون ترتیبی نیز نشان داد که علاقه به رشته تحصیلی 24/2 درصد از احتمال واریانس ظرفیت کارآفرینانه دانشجویان را تبیین می‌کند. UR - https://itvhe.areeo.ac.ir/article_106341.html L1 - https://itvhe.areeo.ac.ir/article_106341_7cb283cb969167be2c1b932b9c3581c0.pdf ER -