TY - JOUR ID - 127511 TI - ارتباط بین دانش حضوری با قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته های کشاورزی دانشگاه رازی JO - پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی JA - JAEAR LA - fa SN - 2717-1205 AU - کرانی, زهرا AD - استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 14 IS - 60 SP - 88 EP - 109 KW - دانش حضوری KW - قابلیت‌های کارآفرینی KW - دانشجویان کشاورزی KW - توسعه اشتغال DO - 10.22092/jaear.2022.358321.1892 N2 - پژوهش علی-ارتباطی حاضر با هدف ارتباط بین دانش حضوری با قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته‌های کشاورزی دانشگاه رازی انجام شد. افراد مشارکت‌کننده در این پژوهش دانشجویان رشته‌های کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سال تحصیلی 1400-1401 و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تعداد 988 نفر بودند (N=988) که بر مبنای جدول کرجسی و مورگان تعداد 276 نفر از آنان به عنوان نمونه و به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از دو پرسشنامه سواد اطلاعاتی (دانش حضوری) انجمن کتابخانه‌های دانشکده‌ای و تحقیقاتی آمریکا و پرسشنامه استاندارد قابلیت کارآفرینی شورای شهر دورهام انگلستان استفاده شد. روایی صوری و ظاهری ابزار پژوهش به تأیید استادان کارآفرینی و همچنین استادان دانشکده کشاورزی که دارای تجربه در زمینه موضوع بودند، رسید. روایی همگرا از طریق محاسبه (AVE) انجام شد که معادل 8/0 به دست آمد. پایایی ابزار پژوهش نیز از طریق ضریب تتای ترتیبی مورد برسی قرار گرفت که مقدار قابل پذیرشی به دست آمد. بر مبنای نتایج دانشجویان مقطع دکتری از دانش حضوری و قابلیت کارآفرینی بالاتری برخوردار بودند. اما میزان اشراف معلوماتی و قابلیت کارآفرینی دانشجویان مقطع کارشناسی کمتر از سطح متوسط بود. بر اساس ضریب همبستگی اسپیرمن دانش حضوری دانشجویان و ابعاد آن همبستگی مثبتی با قابلیت کارآفرینی داشت. به طوری‌که بر اساس نتایج رگرسیون ترتیبی ابعاد دانش حضوری بین 20 تا 30 درصد از قابلیت کارآفرینی دانشجویان را تبیین نمود UR - https://itvhe.areeo.ac.ir/article_127511.html L1 - https://itvhe.areeo.ac.ir/article_127511_b4fd1ba0f1802a9a867f1bf57d5845cc.pdf ER -