نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی
2 عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان- گروه ترویج و آموزش کشاورزی
چکیده
این پژوهش که با هدف شناسایی برخی ویژگیهای روانشناختی و جامعهشناختی مرتبط با روحیه کارآفرینانه در دانشجویان انجام گرفته، از لحاظ هدف کاربردی و از نظر چگونگی گردآوری دادهها توصیفی- پیمایشی بوده است. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان تحصیلاتتکمیلی دانشگاه کشاورزی و منابعطبیعی رامین خوزستان به شمار 262تن تشکیل دادهاند. نمونه آماری پژوهش با استفاده از جدول مورگان و کرجسی به شمار 170تن برآورد شد. ابزار گردآوری دادهها دو آزمون استاندارد تأیید شده توسط مرکز کارآفرینی دانشگاه شهید چمران اهواز (آزمون جامع کارآفرینی و آزمون کنترل درونی) و پرسشنامهای محققساخت بود. براساس یافتههای توصیفی سطح روحیهکارآفرینانه در جامعه مورد پژوهش درحد پایین بود و در بیشتر دانشجویان، ویژگیهای خلاقیت، عزمواراده، کنترلدرونی و توفیقطلبی درحد بالا و ویژگیهای خطرپذیری و استقلالطلبی درحد پایینی قرار داشتند. براساس یافتههای استنباطی پژوهش بااطمینان 95درصد با استفاده از آزمون من وایت نی روحیه کارآفرینی بر پایه مقطعتحصیلی تفاوت آماری معنیداری داشت. همچنین با اطمینان 95درصد با استفاده از آزمون کروسکال والیس خلاقیت دانشجویان در دانشکدهها و رشتههای تحصیلی تفاوت آماری معنیداری وجود داشت و دانشجویان دانشکده مهندسیزراعی و عمران روستایی و گروه آموزشی مکانیزاسیون در مقایسه با دیگر دانشکدهها و رشتهها دارای خلاقیت بیشتری بودهاند. در زمینه میزان تاثیر آموزشعالی در رشد ویژگیهای روانشناختی کارآفرینی دانشجویان، نتایج بیانگر آن است که از دیدگاه دانشجویان، آموزشعالی میتواند در رشد ویژگیهای توفیقطلبی و استقلالطلبی بیشترین تاثیر را داشته باشد. ویژگی سرمشق گرفتن از افراد کارآفرین بیشترین اهمیت را در بین ویژگی های جامعهشناختی دانشجویان داشت. در این رابطه دیدارونشست دانشجویان با افراد کارآفرین و بازدید از مؤسسههای کارافرین در حد بالایی برای دانشجویان اهمیت داشت.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Identification of psychological and sociological features associated with the entrepreneurial spirit among graduate students of Ramin Agriculture and Natural Resources University
نویسندگان [English]
- sheyda jahangiri 1
- masuod baradaran 2
- bahman khusravipour 2
- mansour ghanian 2
چکیده [English]
This study aims to identify psychological and sociological characteristics associated with the entrepreneurial spirit in students. Research method of this study was survey research. The data collection tools was a researcher-made questionnaire plus two standard tests. Total population was 262 graduate students of Ramin Agricultural and Natural Resources University and 170 persons of them were selected randomly by Krejcie and Morgan Table. Based on the results the entrepreneurial spirit in our study was relatively poor and the majority of students' had quite desirable characteristics of creativity, Internal control center, need for achievement, dedication and determination but undesirable risk taking Propensity and independence features. In the level of Ninety-five percent, there is a significant statistical difference between entrepreneurial spirit in terms of educational and employment history. also in the level of Ninety-five percent and Ninety-nine percent, there is a significant difference in terms of faculty and academic disciplines, is in the creativity feature, Thus agricultural and rural engineering college student and Mechanization Department, compared to other faculties and disciplines have been more creative. In the level of Ninety-five percent, there is a positive correlation between entrepreneurial spirit and need for achievement with educational level and in the level of Ninety-nine percent there is a negative correlation between dedication and determination with birth order. In the level of Ninety-five percent there is a positive correlation between creativity with Education level of mother
کلیدواژهها [English]
- agricultural higher education
- Graduate Students
- entrepreneurial spirit
- sociological characteristics
- psychological characteristics