نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 عضوهیأت علمی دانشگاه رامین خوزستان
2 دانشجوی دکتری دانشگاه رامین خوزستان
چکیده
لازمهی توسعه کارآفرینی در بخش کشاورزی بهبود روحیهی کارآفرینی در بین دانشجویان است، هدف این پژوهش تبیین رابطهی ویژگیهای روانشناختی کارآفرینانه با روحیهی کارآفرینی دانشجویان کشاورزی میباشد. این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری 182 تن دانشجویان کارشناسی ارشد ورودی سال تحصیلی 93-1392 بود که بر پایهی روش نمونهگیری طبقهای متناسب با حجم طبقه، 123 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامهای محقق ساخت با طیف عددی صفر تا ده، و آزمون استاندارد شدهی سنجش روحیه کارآفرینی مرکز کارآفرینی دانشگاه شهید چمران اهواز بود. تجزیه و تحلیل دادهها با نرم افزارهای 20spss و5/8LISREL انجام شد. از آزمونهای آماری همبستگی و تحلیل عاملی تأییدی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان دادند که میانگین همهی ویژگیهای روانشناختی به جز استقلال طلبی بالاتر از میانگین آزمون استاندارد بوده است. بین روحیه کارآفرینی دانشجویان تنها با سه ویژگی کانون کنترل درونی، تحمل ابهام و مسئولیتپذیری رابطه آماری معنیداری وجود داشت. روحیهی کارآفرینی دانشجویان نیز بالاتر از حد میانگین آزمون استاندارد میباشد. تحلیل عاملی تأییدی نیز نشان داد که به ترتیب بیشترین بار عاملی مربوط به ویژگیهای توفیق طلبی، مسؤلیتپذیری، کانون کنترل درونی و اراده و پشتکار میباشد. این ویژگیها مهمترین ویژگیها برای تشکیل روحیه کارآفرینی دانشجویان هستند. به میانگین بالاتر از میانگین آزمون استاندارد روحیه کارآفرینی نمایانگر آمادگی بالقوه دانشجویان دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان در جهت کارآفرین شدن از جنبه روانشناختی میباشد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Relationship between Psychological Entrepreneurial Characteristic and Entrepreneurial Spirit of Ramin Agriculture Students, Khuzestan
نویسندگان [English]
- bahman khusravipour 1
- masoud baradaran 1
- bahareh abedi 2
چکیده [English]
To develop entrepreneurship in agricultural sector, it is essential to improve entrepreneurship spirit among its students. This study is aimed to investigate the relationship between psychological entrepreneurial features and entrepreneurial spirit of agriculture students. This study was a descriptive- correlation research. The statistical population consisted of 182 agricultural graduate students in 2014 at Ramin Agricultural and Natural resource university. Randomly stratified sample consists of 123 students.Standard questionnaire of Shahid Chamran University along with a researcher-made questionnaire with numerical range of zero to ten were used to collect data. Data processing soft wares were SPSS20 and LISREL8/5. The correlation and confirmatory factor analysis test were used. Results showed that the mean of all psychological features except the need to autonomy were above the average. Also, there was statistically significant relationship between entrepreneurial features and entrepreneurial spirit. Confirmatory factor analysis showed that the highest loadings were the need to achievement, responsibility, internal locus of control and endurance features. These features were the most important features to form the entrepreneurial spirit of students. The above average level of entrepreneurship spirit implies that graduate students at Khuzestan Ramin Agriculture and Natural Resources University are psychologically potential to become entrepreneurs
کلیدواژهها [English]
- Entrepreneurial psychology
- entrepreneurial spirit
- Agricultural students
- achievement need