نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی دکتری دانشگاه رازی
2 دانشیار و عضو هیأت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی.
3 استادیار مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
چکیده
هدف کلی این پژوهش علی-ارتباطی بررسی نگرش دانشجویان رشته ی کشاورزی نسبت به وضع موجود دوره های کارآموزی و مشکلات احتمالی این دوره ها بود جامعه ی آماری پژوهش را دانشجویان رشته های کشاورزی در دانشکده های کشاورزی غرب کشور که واحدکارآموزی را گذراندند، تشکیل دادند(381=N )که با بهره گیری از جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 285 نفر برآورد گردید. گروه دوم شامل اعضای هیأت علمی بودند که درس کارآموزی را در دانشگاه های مذکور داشتند وباتوجه به محدود بودن آنها (N=34) از روش سرشماری استفاده شد و گروه سوم شامل کارفرمایان در سازمان ها بودند که کارآموزان برای گذراندن دوره کارآموزی به اداره آنان مراجعه کرده بودند که تعداد 63 تن از آنها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته چهار قسمتی بود که قسمت اول پرسشنامه برای هر سه گروه استفاده شد. در قسمت دوم پرسشنامه به بررسی نگرش، رضایتمندی، مشکلات کارآموزی ویژگی های کارآموزی و مهارت شغلی دانشجویان از دیدگاه دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. در قسمت سوم پرسشنامه عوامل بهبود دوره کارآموزی از کارفرمایان و اعضای هیأت علمی پرسیده شد. برای سنجش پایایی پرسشنامه از طریق پیش آزمون با استفاده از آزمون تتای ترتیبی و از طریق نرم افزارR برای بخش های مختلف محاسبه گردید(θ=./84تا0/95). میانگین ها نشان داد که رضایت دانشجویان از دوره های کارورزی کم است بر اساس نتایج تحلیل عاملی اکتشافی بهبود دهنده های دوره ی کارآموزی عوامل مشارکتی، مدیریتی، اقتصادی و دولتیحمایتی بودند که بر اساس نتایج رگرسیون خطی سه عامل مدیریتی، اقتصادی و دولتی حمایتی از قدرت تبیین کنندگی بیشتری نسبت به سایر عوامل در بهبود دوره های کارآموزی برخوردار بودند.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Internship Courses and Its Improvement Factors in the West of the Country's Agricultural Colleges
نویسندگان [English]
- Zahra Korani 1
- Kiyomars Zarafshani 2
- Amirhossein Alibaygi 2
- Maryam Hosseini lorgani 3
1 Razi university
2 Associate professor and faculty member of Agricultural and Natural Resources, Razi University.
3 Faculty Member of Educational scienceat the Department of Educational Innovations and Training, Institute for Research and Planning for Higher Education in Iran.
چکیده [English]
The statistical population of the study consisted of agricultural students in the agricultural departments of the west of the country who were instructors (381=N), using the Morgan and Krejci tables, the sample size was estimated at 285 people. The second group consisted of faculty members who had an apprenticeship course at the universities and, due to their limited use, the census method was used. The third group included employers in the organizations that trainees had referred to their directorate to attend the internship, which were 63 one of them was selected by simple random sampling method. In the second part of the questionnaire, the attitude, satisfaction, apprenticeship problems of traineeship characteristics and occupational skills of students were examined from the students' point of view. In the third part of the questionnaire, the factors of improvement of the internship period were asked from employers and faculty members. To measure the reliability of the questionnaire, a tentative t test was used to test the reliability of the questionnaire through a pre-test, and through R software for different sectors (θ =. /84 to ./95). The means showed that satisfaction of students from internship courses is low based on the results of exploratory factor analysis. Improvement of the internship period was a collaborative, managerial, economic and governmental-supporting factors based on the results of linear regression of three management, economic and governmental factors - Support for more explanatory power than other factors in the improvement of apprenticeships.
کلیدواژهها [English]
- Agricultural training
- Agricultural students
- Improvement of apprenticeship
- Apprenticeship skills
- Faculty members