آموزش کشاورزی
عوامل موثر بر تمایل اعضای هیئت علمی دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ارومیه نسبت به مشارکت در فعالیت های ترویجی

شهرام محمدزاده؛ اسماعیل کرمی دهکردی

دوره 14، شماره 60 ، خرداد 1401، صفحه 11-32

https://doi.org/10.22092/jaear.2022.355491.1846

چکیده
  یکی از مشکلات دانشگاه‌ها در ایران نبود مشارکت نظام‌مند هیئت علمی در فعالیت‌های ترویجی می‌باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر تمایل اعضای هیئت علمی دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی به مشارکت در فعالیت‌های ترویجی بود. این پژوهش از دیدمان کمی و کیفی بهره برده و از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده‌ها پیمایشی است ...  بیشتر

آموزش کشاورزی
تبیین روابط ساختاری بین مؤلفه‌های مهارت‌های نرم بایسته در دانشجویان کشاورزی: کاربردی از تحلیل دیمتل فازی

عبدالرحیم غیاثی؛ امیر علم بیگی؛ احمد رضوانفر؛ سید محمود حسینی؛ سید احمدرضا پیش بین

دوره 14، شماره 60 ، خرداد 1401، صفحه 33-47

https://doi.org/10.22092/jaear.2022.357292.1873

چکیده
  هدف این تحقیق تبیین رابطه ‏های ساختاری بین مؤلفه‌های مهارت‌های نرم بایسته در دانشجویان کشاورزی (9 مهارت نرم) بود. در این راستا، از دانش خبرگان دانشگاهی بر مبنای فن دیمتل فازی استفاده شد. بر این مبنا، دیدگاه‌های 11 نفر از خبرگان دانشگاهی از طریق پرسشنامه‏ ای پنج گزینه‌ای، مبتنی بر طیف لیکرت، احصاء شد. نتایج تحقیق نشان داد که مهارت‌های ...  بیشتر

آموزش کشاورزی
نقش عامل‌های مختلف در نگرش، مهارت و دانش باغداران ساری در زمینة عملیات داشت مرکبات با تأکید بر آموزش‌های ترویجی

محمد رضا محبوبی؛ سیما کاظمی؛ غلامحسین عبدالله زاده

دوره 14، شماره 60 ، خرداد 1401، صفحه 48-66

https://doi.org/10.22092/jaear.2022.358167.1887

چکیده
  مدیریت عملیات داشت نقش بسیار مهمی در افزایش عملکرد محصول مرکبات دارد و آموزش‌های ترویجی از جمله راهکارهای مهم برای آشنایی باغداران با این عملیات است. در این راستا، این پژوهش با هدف تعیین نقش عوامل مختلف در نگرش، مهارت و دانش باغداران ساری در زمینة عملیات داشت مرکبات با تأکید بر آموزش‌های ترویجی و در سال 1399 انجام شد. دیدمان تحقیق از ...  بیشتر

آموزش کشاورزی
تأثیر نیازهای اطلاعاتی و آموزش های ترویجی در رفتار اطلاع یابی برنج کاران ساری، مازندران

مهدی چرمچیان لنگرودی؛ آلاله ایرانمنش

دوره 14، شماره 60 ، خرداد 1401، صفحه 67-87

https://doi.org/10.22092/jaear.2022.358169.1888

چکیده
  ارایه بهینه اطلاعات برای پاسخ گویی به نیازهای برنج کاران، از طریق راه های ارتباطی و منبع های مختلف امکان پذیر می باشد و بهبود فرآیند دستیابی به اطلاعات، نیازمند بررسی رفتار اطلاع یابی برنج کاران است. شناسایی عامل های تأثیرگذار براین رفتار اطلاع یابی مانند نیازهای اطلاعاتی و آموزش های ترویجی نیز، دارای اهمیت زیادی است. در همین راستا، ...  بیشتر

آموزش کشاورزی
ارتباط بین دانش حضوری با قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته های کشاورزی دانشگاه رازی

زهرا کرانی

دوره 14، شماره 60 ، خرداد 1401، صفحه 88-109

https://doi.org/10.22092/jaear.2022.358321.1892

چکیده
  پژوهش علی-ارتباطی حاضر با هدف ارتباط بین دانش حضوری با قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان رشته‌های کشاورزی دانشگاه رازی انجام شد. افراد مشارکت‌کننده در این پژوهش دانشجویان رشته‌های کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در سال تحصیلی 1400-1401 و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تعداد 988 نفر بودند (N=988) که بر مبنای ...  بیشتر

آموزش کشاورزی
ارائه الگوی هماهنگی برنامه‌های درسی کارشناسی آموزش و ترویج کشاورزی با نیازهای شغلی بازار کارکشاورزی استان اردبیل

عزیزه تراز؛ مریم سامری؛ جواد کیهان

دوره 14، شماره 60 ، خرداد 1401، صفحه 110-133

https://doi.org/10.22092/jaear.2022.358430.1895

چکیده
  هدف اساسی این پژوهش کاربردی که با دیدمان آمیخته انجام شده است ارائه الگوی هماهنگی برنامه‌های درسی کارشناسی آموزش و ترویج کشاورزی با نیازهای شغلی استان اردبیل می‌باشد. در بخش کیفی با استفاده از روش پایه ور به بررسی عوامل شکل دهنده تطابق محتوای برنامه درسی رشته اموزش و ترویج کشاورزی با نیازهای بازارکار پرداخته شده و در بخش کمی نیز ...  بیشتر

آموزش کشاورزی
تأثیر روش‌های آموزشی بر درک کشاورزان استان ایلام از پایداری زنجیره تأمین محصول‌های کشاورزی سالم

آرزو پیروزه؛ رویا اشراقی سامانی؛ محمد باقر آرایش؛ مرجان واحدی

دوره 14، شماره 60 ، خرداد 1401، صفحه 134-160

https://doi.org/10.22092/jaear.2022.359020.1901

چکیده
  هدف کلی این پژوهش کاربردی که با دیدمان آمیخته اکتشافی انجام شد، بررسی تأثیر روش‌های آموزشی بر درک بهتر کشاورزان استان ایلام از پایداری زنجیره تأمین محصول‌های کشاورزی سالم، بود. مشارکت کنندگان تحقیق در بخش کیفی شامل 45 تن از متخصصان و صاحب نظران مرتبط با موضوع تحقیق بودند که در استخراج معیارها و زیرمعیارهای زنجیره‌ی تأمین پایدار ...  بیشتر